Bilgisayarınızda ihtiyacınız olan bir dosyayı ararken veya kaydetmek üzereyken dosyaların konumu sebebiyle disklerinizin fiziksel olarak bu noktalara ulaşması gerekiyor. Bit şeklinde ayrılmış olan verilerin tamamı ise farklı bölgelerde olduğu için random erişim hızında düşüklük yaşanıyor.

SSD’lerde ise hareketli parça bulunmuyor. Dijital fotoğraf makinelerinizdeki SD kart gibi bir yapıya sahip olan SSD’lerde yalnızca flash bellekler yer alıyor. SSD’ler bu yüzden veri okuma ve yazma olarak oldukça hızlı işlem yapabiliyorlar.

ssd

ssd

SSD kullandığınız bilgisayarınızı ise 1-2 dakika beklemeden saniyeler içerisinde hızlı bir şekilde açabilirsiniz. Programlarınız ve uygulamalarınızda da gözle görülür bir hız artışı yakalayabilirsiniz.

SSD’lerin Dezavantajları Nelerdir?

SSD’lerin performans açısından herhangi bir dezavantajı bulunmuyor. Fakat bu aygıtların fiyatları ülkemizde hala oldukça pahalı. Fiyat açısından uygun bir SSD satın almak istiyorsanız 120 GB’lık modelleri satın alabilirsiniz.

ssd disk

ssd disk

120 GB SSD yetersiz gelirse bunun yanına ek olarak 500 GB’lık bir sabit disk bağlayabilir ve kendinize geniş bir kullanım alanı yaratabilirsiniz. SSD takılan dizüstü bilgisayarlarda da ufak bir kapasite sorunu yaşayabilirsiniz.

Yoruma Kapalı.