21.yüzyıl başka bir dünya. Günümüzde insanların teknoloji ne kadar ilerlerse ilerlesin şartları daha ağır. Ekonomik şartlar, insanların içindeki kötünün gün geçtikçe ortaya çıkması, ülkenin içinde bulunduğu durumlar, iş yaşamı, özel yaşam derken bireyler sürekli gerilim halinde ve mutsuzluk, huzursuzluk ön planda.

Öfke Faydalı mıdır?

Öfke Faydalı mıdır?

Yaşanan bu ağır şartlar stresi ve beraberinde öfkeyi getiriyor. Trafikte yanlış araba kullanan bir sürücü, çocuğunuzun ergenlik durumu, evindeki sorunları işe yansıtan mesai arkadaşı şartları ağırlaştırabiliyor. O zaman da öfke kontrolü ister istemez sorgulanmaya başlanıyor.

Kişi öfkesini kontrol etmeli mi, etmemeli mi?

Ne Yapmalı?

Uzmanlara göre öfke zamanında verilmesi gereken bir tepki. O zaman son derece de sağlıklı. Ancak öfkeyi biriktirmek, eşini, patronunu kırmamak adına alttan almak sonrasında çok daha ciddi sağlık problemlerine yol açıyor. O yüzden tepki anında verilmemeli.

Verilmediği durumlarda kişinin içinde biriken ve hiç umulmadık bir yerde patlama yaşanabiliyor. Bu patlama da ise kişi kendisine ve çevresine geri dönüşü olmayan maddi, manevi hasarlar verebiliyor ve bir uzmandan yardım alması gerekebiliyor. O yüzden öfke asla içe atılmamalı.

Yoruma Kapalı.